24.10.2011

Ar-Ge’de yeteneğini kanıtladı, Ford’u yeni ticariye ikna etti

Milliyet - Son yıllarda Ar-Ge yeteneğini sürekli geliştiren ve Ford’un üç önemli geliştirme merkezinden biri haline gelen Ford Otosan, 205 milyon avroluk yatırımla 2013 yılında üretimine başlamayı planladığı küçük sınıf ticari aracı da A’dan Z’ye kendisi geliştirecek.

Hafif ticari araçlarda yeni bir sınıf yaratacağı belirtilen projeyi Ford Otosan’ın hazırlayıp Ford’a teklif ettiğini anlatan Genel Müdür Nuri Otay, “Daha önce Transit Connect fikrini de biz ortaya atmıştık. Türkiye’deki hafif ticari araç pazarının hareketliliği de, Ford’u ikna etmemizde yardımcı olmuştu. Bu yeni araçta da aynısı oldu” dedi.

Otay, üçte ikisinin ihraç edilmesi planlanan yeni aracın tüm mühendislik çalışmalarını da kendilerinin yapacaklarını hatırlatarak, “Fizibilite çalışmaları sonrasında Ford’a yeni bir ticari araç yaratabileceğimizi aktardık. Bunu fikir haline getirip, aracın Türkiye’de üretilmesini Ford’a önerdik. A’dan Z’ye gelişimini de yapabileceğimizi söyledik. Böylece 100.000 adet ek kapasite sağlayacak bu projeyi aldık” diye konuştu. Ford’un ikna olmasındaki en önemli nedenlerden birinin Ford Otosan’ın Ar-Ge yetenekleri olduğunu vurgulayan Otay, “Bununla birlikte Türkiye’nin güçlü ticari araç pazarı da Ford’un Türkiye’de üretim fikrini kabul etmesinde büyük etkendir” ifadesini kullandı.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; türk otomotiv endüstrisi; otomotiv yatırımı; ford otosan; hafif ticari; ford ar-ge; otomotiv ar-ge