24.12.2015

Mercedes’ten yan sanayiye 1 milyar avroluk katkı

Star - Türk otomotiv yan sanayi sektörü hızlı büyümesini sürdürüyor. Dünyanın en büyük otomotiv markalarının tedarikçisi konumunda bulunan yan sanayiciler, kalite, hızlı teslimat ve lojistik imkanları konusunda da ön plana çıkıyor. Alman otomotiv devi Mercedes-Benz de Türk yan sanayicilerinin en büyük müşterileri arasında yer alıyor. Otomotiv editörleri ile bir araya gelen Mercedes-Benz Türk’ün yeni Direktörler Kurulu Başkanı Britta Seeger, marka olarak 2014’te Türk otomotiv yan sanayicisinden 1 milyar avroluk alım yaptıklarını söyledi.

Bunun 320 milyon avrosunu Mercedes-Benz Türk’ün gerçekleştirdiğini söyleyen Seeger, Almanya’daki üretim için de 700 milyon avroluk satın alma yaptıklarını ifade etti. Seeger, alımların ilerleyen yıllarda daha da artacağına belirterek “Çünkü Türkiye’deki varlığımız ve imalatımız büyümeye devam ediyor” dedi.


Mercedes, Türkiye’de var olduğu 47 yıl içinde yaklaşık 885 milyon avro yatırım yaptı. 1995’teki Hoşdere Otobüs Fabrikası kurulumuna harcanan 403 milyon avrodan sonra 2014’te yenileme kapsamında 100 milyon avro harcadı. Kısa vadede mevcut fabrikalardaki gelişim için yatırım planları olmadığından bahseden Britta Seeger “Stuttgart’ta yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz bir toplantıda Türkiye’de Ar-Ge’ye yapılacak yatırımın artması gerektiğini ve artacağını konuştuk. Bir de bilişim (IT) akanında gelişmek ve büyük bir merkez olmak istiyoruz” diye konuştu.

Mercedes-Benz Türk Bir Daimler Kuruluşu Görseli