25.03.2011

Nestlé 55 milyon dolarlık fabrika yatırımı için Türkiye’yi seçti

Hurriyet Daily News - Haberturk - Küresel gıda sektörünün en bilinen isimlerinden İsviçreli Nestlé, Türkiye’de 85 milyon Türk lirası (yaklaşık 55 milyon ABD doları) yatırımla bir kahvaltılık gevrek fabrikası kuracağını açıkladı. Bursa’nın Karacabey ilçesinde kurulacak fabrika ilk etapta 160 kişiye istihdam sağlayacak.

İstanbul’da düzenlenen bir basın toplantısıyla duyurulan yatırımla ilgili konuşan Nestlé Türkiye İcra Kurulu Başkanı Hans-Ulrich Mayer, Türkiye’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika’ya ihracat için elverişli konumuna dikkat çekerek, Nestlé’nin yatırımı için, Polonya ve Rusya’nın ciddi rekabetine karşın, Türkiye’yi tercih ettiğini söyledi. T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın (TYDTA) katkılarıyla gerçekleşen yatırımla ilgili konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün de, “Bu yatırım Nestlé’nin Türkiye’ye olan güveninin bir göstergesidir” diyerek şirketin birkaç yıl içinde yatırımı genişletmeye veya yeni bir yatırım yapmaya ihtiyaç duyacağına inandığını söyledi.

 

TYDTA Başkanı İlker Aycı da konuşmasında Nestlé’nin kuracağı tesis ile yeni üretim teknolojilerinin Türkiye’ye geleceğine değinerek, “Türkiye bu yatırım ile ithal edilen bir ürünü ihraç eder hale gelecek” dedi. Aycı, Nestlé’nin üretim için gereken tüm alımı Türkiye’den yapacağını sözlerine ekledi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; bursa; karacabey; gıda sektörü; gıda yatırımı; nestlé; kahvaltılık gevrek; tydta; ilker aycı; hans-ulrich mayer