25.08.2011

Japon devi Mitsubishi, Ülker ile birlikte makarna üretecek

Sabah - Dünyanın en büyük şirketlerinden biri daha Ülker'e ortak oluyor. Japon devi Mitsubishi Corporation, Ülker ile birlikte makarna üretecek. Mitsubishi ve iştiraki Nissin Foods, Ülker'in geçen yıl satın aldığı Türkiye'nin ilk makarna üreticisi Piyale için el sıkıştı. Japon ortaklar markaya % 50 ortak olacak. Ortaklık için ilk adım geçen hafta atıldı. Rekabet Kurulu'ndan onay olan Ülker'in Japon ortaklarıyla önümüzdeki günlerde imzayı atacağı öğrenildi.

 

Japonlar bu operasyon için yaklaşık 100 milyon Türk lirası ayırdı. İlerdeki yatırımlarla Piyale makarnası üreten fabrikanın kapasitesi artırılacak. Böylece dünyanın en büyük noodle üreticisi olan ve 3,5 milyar ABD doları ciro yapan Japon ortak Nissin'in makarna deneyimi üretime yansıyacak, fabrikada makarna üretimi için yeni hat kurulacak.

 

Daha önce Avrupalı ve ABD’li birçok şirketle ortaklık yapan Ülker, ilk kez bir Japon firmayla birlikte üretim gerçekleştirecek. Japon Mitsubishi ve Nissin'in Ülker'i tercih etmesinin en büyük nedeni ise Orta Doğu, Afrika ve Avrupa pazarındaki gücü. Japonlarla ilk kez masaya oturan Ülker, yıllık 30.000 ton makarna ithal eden Japonya'ya da bu kanalla satış gerçekleştirecek. Ülker'e ortak olan Mitsubishi ise son olarak otomobil kiralama şirketi Intercity'ye ortak olmuştu. 612.000 çalışanı olan Mitsubishi, Japonya'nın en büyük enerji, demir-çelik, kimya, otomotiv, elektronik şirketi konumunda yer alıyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
mitsubishi; nissin; ülker; noodle; piyale; japon şirket; makarna üretimi; japon ortaklık