27.02.2012

Dünyanın en zengininin gözü Türkiye'de

Sabah - Dünyanın en zengin kişileri listesinde 1 numarada yer alan Meksikalı iş adamı Carlos Slim Helu, "dünyanın parlayan yıldızı" olarak tanımladığı Türkiye'de yatırım imkânlarını araştırıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-Meksika İş Konseyi toplantısı için geldiği Mexico City'de geçen yıl dünyanın en zengin kişisi olarak gösterilen Meksikalı iş adamı Carlos Slim'i ziyaret etti. Hisarcıklıoğlu, görüşmesinin ardından, Carlos Slim'in Türkiye'ye karşı çok ilgili olduğunu ve Türkiye'de yatırım imkânlarını araştırdığını söyledi.

Kişisel servetinin yaklaşık 70 milyar ABD doları olduğu bildirilen Carlos Slim'in Türkiye'de özellikle telekomünikasyon alanıyla ilgilendiğini belirten Hisarcıklıoğlu, Meksikalı iş adamının cazip olan diğer alanlara yatırım yapmak gibi düşüncelerinin de bulunduğunu ifade etti.

Carlos Slim'in Meksika dışında 19 ülkede telekomünikasyon alanında yatırımları bulunuyor. Meksika'daki telekomünikasyon pazarının çok büyük kısmını elinde bulunduran Slim'in bankacılık, bilişim ve perakendecilik gibi birçok sektörde yatırımları bulunuyor. Hisarcıklıoğlu, bu çerçevede Carlos Slim'i Türkiye'ye davet ettiğini, önümüzdeki yaz aylarında büyük bir ihtimalle Türkiye'yi ziyaret edeceğini kaydetti.

Carlos Slim'i Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüreceklerini bildiren Hisarcıklıoğlu, Meksikalı iş adamının Türkiye'yi parlayan bir yıldız olarak tanımladığını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Carlos Slim'in Türkiye ve Meksika'nın önümüzdeki on yıl içinde kurdukları düzeni bozmazlarsa gelişmekte olan değil, gelişmiş ülke kategorisine gireceklerini söylediğini aktardı.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; türkiyede yatırım; dünyanın en zengin adamı; carlos slim helu; türk-meksika iş konseyi