27.02.2014

İlaç devi Recordati'den 50 milyon dolar yatırım

Akşam – Türkiye’ye yeni yatırım müjdesi... Özel ve lisanslı ürünleri ile geniş bir tedavi alanında faaliyet gösteren İtalyan ilaç üreticisi Recordati, 50 milyon dolar yatırımla, Tekirdağ Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde geniş bir tedavi alanına yönelik ürünler için yeni bir üretim tesisi açacak.


Türkiye’nin dünya yatırımcıları için cazibe merkezi olmayı sürdürdüğünü söyleyen Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, söz konusu yatırımı açıklarken “Recordati, Türkiye ilaç pazarına ilk olarak 2008 yılında yerli Türk ilaç firması Yeni İlaç’ı satın alarak girdi. 2011 yılında bir diğer Türk ilaç firması Dr. F. Frik’i satın alarak toplam 657 çalışana ulaştı. Firma yeni yatırımının temelini 2014 yılının ilk çeyreğinde atacak, 2017 yılında faaliyete geçmesi planlanan tesisin, üretim kapasitesinin bir bölümü Orta Asya, Kafkas ülkeleri ve diğer komşu ülkelere ihraç edilecek..”, ifadelerini kullandı.


Geçen yıl Türkiye’ye 12.9 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım geldiğini anlatan Aycı, Türkiye’nin bu performansıyla dünya genelinde sıfırdan yatırım çeken ülkeler sıralamasında ilk 20 ülke arasına girdiğini söyledi. Aycı, “Yapılan yatırımların ölçeği de büyüdü. Eskiden 50-100 milyon dolar arasındaki ortalama yatırım büyüklükleri, şu anda 300-500 milyon dolara yükseldi..”, diye konuştu.


Son gelişmelerin yatırımlara etkisiyle ilgili bir soruya Aycı şu yanıtı verdi: “Doğrudan yatırımcılar 1-2 aylık gelişmelere bakarak, yatırım yapma ve ya yatırımı çekme gibi kararlar vermiyorlar. Türkiye’ye güveniyorlar. Hiçbir endişe yok. Gelecek olanları da biz en doğru şekilde bilgilendiriyoruz..”

Recordati Logosu Görseli