27.05.2014

Intel Türkiye’de Ar-Ge merkezi kurdu

Akşam - Intel Türkiye Ar-Ge Merkezi, Türkiye, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi’nin önde gelen araştırma merkezlerinden biri olacak.

Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın, yeni açılan Ar-Ge merkezi ile hedeflerinin Türkiye’nin dünyada önemli bir teknoloji üssüne dönüşmesine katkıda bulunmak olduğunu vurguladı. Aydın, sözlerine şu şekilde devam etti; “Intel, yeni Ar-Ge Merkezi ile yüksek teknoloji geliştirme alanında global deneyim ve birikimini Türk ekosistemi ile paylaşmayı, Türkiye’den dünyaya teknoloji transferinin artmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. Intel Türkiye Ar-Ge Merkezi yenilikçi açık Ar-Ge modeli ile sektördeki iş ortakları, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak Ar-Ge çalışmalarını hayata geçirecek. Merkezde sosyal bilimciler, tasarımcılar, uygulama geliştiriciler gibi farklı disiplinlerden uzmanlar bir arada çalışacak, kullanıcı deneyimi odaklı projeler gerçekleştirecekler. Türkiye’nin kendi fikrî mülkiyet projelerini yaratmasına ve ülkemizin patent sayısın artırılmasına katkıda bulunmak, AB fonlarından daha fazla yararlanabilmesini sağlamak öncelikli hedefler arasında bulunuyor.”

Intel Labs Avrupa Başkan Yardımcısı Brian Quinn ise konuyla ilgili şunları söyledi; “Teknolojik yenilikler ülkeler için önemli bir rekabet avantajı sağlıyor. ABD’de 1945 yılından bu yana ülke büyümesinin yüzde 75’i teknolojik yeniliklerden geliyor. Son dönemde, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin ekosistem ile hareket ettiği ve açık yeniliklere yöneldiği önemli bir gerçek. Türkiye’deki Ar-Ge merkezinde de açık yenilik modelini benimseyerek yerel ekosistemi desteklemeyi, Türkiye’den global oyuncular çıkmasına yardımcı olmayı amaçlıyoruz. Türkiye genç nüfusu, yetenekli mühendisleri ve yaratıcı iş ortakları ile çok önemli bir ülke. Türkiye uzun zamandır Intel’in Orta Doğu, Türkiye ve Afrika bölgesinin merkezi durumunda iken, bugünden itibaren bölge için önemli bir açık Ar-Ge merkezi konumuna da geldi.”
Intel Logosu Görseli