28.06.2011

Ford, 65 ülkeye Türkiye’de ürettiği kamyonları satacak

Star - Brezilya ile üretim ve Ar-Ge iş birliğine giren Ford Otosan, Eskişehir’de ürettiği Cargo’yu üç kıtada 65 ülkeye ihraç edecek. 1 milyar ABD dolarını aşan değerde Transit ve yeni hafif ticari araç olmak üzere art arda iki yatırım projesini hayata geçiren Ford Otosan, kamyon üretiminde de iddialı. Ford Otosan mühendisleri tarafından geliştirilen ve İnönü’de üretilen Ford Cargo, gelişmekte olan küresel pazarlarda rekabetçi bir oyuncu haline geliyor.

Türkiye’nin ilk kamyon üreticisi olan Ford Otosan “Global Cargo Büyüme Stratejisi” doğrultusunda Doğu Avrupa, Orta Doğu, Rusya, Türk Cumhuriyetleri ve Kuzey Afrika pazarları başta olmak üzere üç kıtada 65 ülkeye ihracat gerçekleştirecek.

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Türkiye’de kamyon sektörünün Otosan ile başladığını, 50 yıllık tecrübeleriyle ihracat yaptıkları ülke sayısını bu yıl 17’den 30’a çıkardıklarını ve 2011 yılında ihracat rakamını % 70 artırmayı hedeflediklerini söyledi. Otay “One Ford stratejisinin ağır ticari araç sınıfındaki uygulaması doğrultusunda Ford Brezilya ile güç birliği yapmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu güç birliğiyle, küresel pazarlar için kamyon geliştirmeyi, daha geniş ürün gamı yaratmayı, daha fazla pazara girmeyi ve Ford Global Kamyon DNA’sı oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; kamyon; otomotiv yatırımı; ford; ford otosan; brezilya; ford cargo; inönü; nuri otay