30.01.2014

GDF Suez Türkiye’de yeni yatırımlara hazırlanıyor

Hürriyet Daily News – Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Fransız GDF Suez ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı arasında Türkiye’nin iki büyük enerji projesinde işbirliği konulu bir Mutabakat Zaptı imzalandı.


Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande`ın Türkiye ziyareti sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile GDF Suez Başkanı Gérard Mestrallet tarafından imzalanan zabıt, Sinop’ta bir Japon-Fransız konsorsiyumu tarafından inşa edilecek nükleer santral projesi ile Adana’da 1320 megavat kapasiteli bir termik santral inşasını kapsıyor.


İmza töreninde konuşan GDF Suez Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO`su Gérard Mestrallet, Türkiye’nin artan enerji ihtiyacına vurgu yaparak, GDF Suez’in Türkiye’ye yatırım yapmayı sürdüreceğini söyledi.


Türkiye’nin üçüncü büyük doğal gaz dağıtım şirketi İzgaz’ın sahibi olan GDF Suez, Sinop’ta 22 milyar dolar yatırımla yapılacak nükleer santral için Japon Mitsubishi Heavy Industries ve Itochu Corporation ile birlikte çalışıyor. Şirketin Adana’da kurmayı planladığı termik santralin yatırım tutarı ise 2 milyar avroyu buluyor.

GDF Suez Logosu