14.12.2009

Dünya devi Türk teknoloji şirketine ortak oluyor

Hurriyet Daily News - Otomasyon ve robotbilim alanında uzman Alman Isra Vision şirketi, Türk Vistek şirketi hisselerinin % 24’ünü aldı.

Yapay görme sistemleri alanında dünyanın en büyük beş tedarikçisinden biri olan ve yüzey tarama sistemlerinde bir dünya lideri olan Isra, önümüzdeki üç ya da dört yıl içinde Vistek’i tümüyle satın alacak. Anlaşma, koşullu bir yapıya sahip olacak; başka bir deyişle anlaşma hükümlerine göre vergi öncesi kazanç ve vergi değerlemesinin birleşiminden oluşacak. Isra, Vistek’in bu yıl toplam 1 milyon avroluk kâr elde etmesinin beklendiğini ve ileriki yıllarda dinamik büyüme gerçekleştirebileceğini belirtti.

Isra CEO’su Enis Ersu, “Ortaklık sayesinde, Türkiye, Yakın ve Orta Doğu’da büyümemizi hızlandırmak için bir merkez olacak. Yüksek teknoloji gerektiren alanlarda bile yapay görme sistemlerinin potansiyelinin yalnızca üçte biri gerçekleştirilmiş durumda. Vistek ile birlikte, bölgedeki artan talebi karşılama şansına sahip olacağız” dedi. Yapay görme, sanayi ve imalatta bilgisayarla görüş uygulaması olarak tanımlanıyor.

1997 yılında Sabancı Üniversitesi bünyesinde kurulan Vistek, Inovent adı altında gelişti. Yenilikçi yapay görüş çözümleri geliştiricisi olan şirket çok sayıda ulusal ve uluslararası projeye katıldı ve birkaç defa üstün başarı ödülü aldı. Türkiye’nin en gelişmiş yapay görüş laboratuarına sahip Sabancı Üniversitesi, geçtiğimiz yıllarda Avrupa Birliği tarafından Potansiyel Mükemmeliyet Merkezi ödülüne layık görülmüştü.

/Style%20Library/Invest/images/news.png