13.09.2017

Avusturyalı Hamburger Containerboard 300 milyon avro yatırımla kağıt fabrikası kuruyor

Avusturyalı Hamburger Containerboard GmbH, 300 milyon avro yatırımla Kütahya'da sıfırdan kâğıt fabrikası kuruyor. 2020'de tamamlanması planlanan çevreci ve son teknolojiye sahip tesisin hedefinde, yılda 480.000 ton konteyner kartonu üretimi ve 500 kişiye istihdam sağlamak yer alıyor.

 

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı (TYDTA) Arda Ermut’un ev sahipliğinde 13 Eylül’de düzenlenen ve Avusturyalı Prinzhorn Holding CEO’su Cord Prinzhorn, Hamburger Containerboard GmbH Genel Müdürü Harald Ganster, Hamburger Türkiye Genel Müdürü Velişah İner’in katılımıyla gerçekleşen toplantıda Hamburger Containerboard'un Türkiye’deki ilk sıfırdan yatırımının ayrıntıları açıklandı.

 

TYDTA Başkanı Arda Ermut, Hamburger Containerboard'un Türkiye’deki ilk sıfırdan yatırımı için yaklaşık üç yıldır TYDTA ile iş birliği halinde çalışmakta olduğunu belirtti. Ermut şöyle konuştu: “Hamburger Türkiye tarafından arazinin satın alınmasıyla Kütahya'ya yapılacak 300 milyon avroluk yatırım kesinleştirilmiş oldu. Bu yatırımla toplam 500 kişiye istihdam sağlanacak. Üç yıllık bir çalışmanın ardından ileri bir aşamaya ulaşmış olan bu yatırım tamamen çevre dostu olmasıyla öne çıkmaktadır. Türkiye'nin Avrupalı şirketler açısından ne denli önemli bir pazar olduğu bu yatırımla bir kez daha ortaya konmuştur. Avrupalı yatırımcıların Türkiye'ye hâlâ büyük ilgi gösterdiklerini görmekteyiz.”

 

Arda Ermut proje boyunca sergiledikleri iş birliği ve destekten dolayı Viyana Büyükelçiliği, Sanayi Bakanlığı, Kütahya Belediyesi ve Zafer Kalkınma Ajansı’na teşekkür etti.

 

Hamburger Türkiye, dört ülkede yedi kâğıt fabrikası bulunan ve yılda 2 milyon ton konteyner kartonu üreten Hamburger Containerboard şirketinin bir parçasıdır. Şirketin Çorlu ve Denizli'de olmak üzere Türkiye'de iki kâğıt fabrikası daha bulunuyor. Yeni kâğıt fabrikası en son teknolojilerden yararlanacak olup 7,80 m genişlikte yıllık 480.000 ton konteyner kartonu üretim kapasitesine sahip olacak.

 

Hamburger Containerboard GmbH, 15 ülkede 6.300 çalışanı bulunan ve geri dönüşüm, kâğıt ve ambalaj sektörlerinde Avrupa’nın pazar liderleri arasında yer alan Prinzhorn Holding'in bir parçasıdır. Prinzhorn Holding, segmentinde Avrupa üçüncüsüdür ve yıllık cirosu 1,23 milyar avrodur. Aile şirketi olan Prinzhorn Holding’in ana merkezi Avusturya'nın Viyana şehrinde bulunmaktadır. Prinzhorn Holding; Dunapack Packaging (oluklu ambalaj çözümleri), Hamburger Containerboard (kâğıt üretimi) ve Hamburger Recycling Group (atık kağıtların toplanması ve ticareti) olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır.

El Sıkışan İş Adamları Görseli