1.03.2010

Avrupa Yatırım Bankası’ndan enerji ve altyapı projelerine destek

 

AA - Avrupa Yatırım Bankası’nın (AYB) Türkiye’ye 2010 yılında 2,6 milyar avro kredi vererek bu yıl için hedefleri olan 2 milyar avro kredi tutarının üzerine çıkacağı bildirildi.

 

AYB'nin Türkiye ve Hırvatistan operasyonlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Matthias Kollatz-Ahnen, geçen yıl kriz nedeniyle özellikle küçük ve orta boy işletme (KOBİ) kredilerine ağırlık verdiklerini anlatarak bu yıl toplam kredilerinde KOBİ'lerin payını biraz azaltarak yenilenebilir enerji yatırımları ve belediyelerin altyapı projelerine yönelik payları artıracaklarını söyledi.

 

Kollatz-Ahnen, Türkiye'de küresel kriz nedeniyle hiçbir bankanın zora girmediğini ve bunun büyük bir avantaj olduğunu sözlerine ekledi.

 

Türk ekonomisindeki toparlanmanın güçlenerek devam edeceğine olan inancını vurgulayan Kollatz Ahnen, ''Kredi derecelendirme kuruluşlarının son aylarda Türkiye'nin kredi notunu ardı ardına artırmaları tesadüfî değil. Türkiye'nin bölgesini de olumlu etkileyen ekonomik istikrarı artarak devam edecektir'' dedi.

 

Türkiye'deki faaliyetlerine 1965 yılında başlayan bankanın son on yılda kullandırdığı kredilerin toplamı ise 10 milyar 261 milyon avroya ulaştı.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
avrupa yatırım bankası; ayb; kobi kredisi; enerji; altyapı; Matthias Kollatz-Ahnen