24.11.2020

Yatırım Ofisi Başkanı Katarlı İş İnsanlarıyla Buluştu

​​​Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, 23 Kasım'da Doha’daki Türk Büyükelçiliği ve Lusail Gazetesi ile birlikte “Türkiye & Katar İş İlişkileri, Fırsatlar ve Zorluklar” başlıklı ortak bir webinar organize etti.  

Webinara katılan Türkiye'nin Katar Büyükelçisi Mustafa Göksu ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Katar-Türkiye yatırımlarının mevcut durumuyla ve yeni yatırımlar için potansiyel alanlarla ilgili görüşlerini paylaştı. 

Konuşması sırasında öncelikle katılımcılara doğru zamanda doğru uygulamalarla Türkiye'nin KOVİD-19 salgınını nasıl ele aldığını ve ülkenin sağlık altyapı projelerinin pandemi karşısında nasıl hız kazandığını anlatan Dağlıoğlu, Türkiye'nin Katarlı iş insanlarına verdiği önemi vurguladı. Dağlıoğu ayrıca konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: “Türkiye'nin geniş yelpazeli ekonomisi otomotiv, yiyecek-içecek, makine, kimya gibi çeşitli sektörlerde güçlü bir üretim sanayi geliştirmesine imkân sağladı. Bu dirençli üretim temeli, finansal hizmetler ve teknoloji odaklı sektörlerle desteklendi. Bugün Türkiye'nin ekonomisi gönülden beklediğimiz Katarlı yatırımcılara kazançlı fırsatlar sunmaktadır.”​
Yatırım Ofisi Başkanının Katarlı İş İnsanları ile Buluşmasına Ait Görsel