8.01.2021

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi “Invest in Turkish Startups” Zirvesinde Konuştu

​​​​Startupfon tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Bilişim Vadisi ve Entertech Teknopark ortaklığı ile düzenlenen “Invest in Turkish Startups" zirvesi 7 Ocak'ta gerçekleşti. Zirve, İngiltere'den ve Türkiye'den girişimcileri ve yatırımcıları bir araya getirdi.

Zirvenin açılış bölümünde Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Fatih Kacır ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Yurtdışı Faaliyetler Dairesi Başkanı Furkan Karayaka birer konuşma yaptı.

Bakan Yardımcısı Kacır yaptığı açılış konuşmada “Girişim sermayelerinin güçlenmesi için Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Fonu, İSTKA Bölgesel Girişim Sermayesi Fonu gibi projeleri hayata geçirdik," dedi.

Furkan Karayaka ise konuşmasında Yatırım Ofisi'nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin hızla büyüyen girişimcilik ekosisteminde yer alan yatırım fırsatlarına değindi. “2020 yılında özellikle teknoloji girişimleri ve finansal yatırımlar hakkında çok güzel haberler aldık," diyen Karayaka, Yatırım Ofisi'nin finans ve teknoloji yatırımlarına verdiğini önemi vurguladı.

Karayaka “Haziran ayında oyun geliştiricisi Peak, 1.8 milyar dolar değerleme ile Türkiye'nin ilk unicornu oldu. Şirketin yatırımcıları çok başarılı bir çıkış ile hisselerini ABDli oyun devi Zynga'ya devretti. Türkiye'nin en lüks alışveriş merkezlerinden biri olan İstinyePark ile Borsa İstanbul'un Katar Yatırım Otoritesi'ne hisse satışları gerçekleşti," dedi. Karayaka, “Yatırım Ofisi olarak ülkemize finansal yatırımları ve girişim sermaye yatırımlarını çekme ve yurtdışında yaşayan siz değerli vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm uluslararası yatırımcılara tanıtılmasına yönelik çalışmalarımıza hız veriyoruz. Gelişen Türkiye girişim ekosistemine güveniyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde devam ettiriyoruz," şeklinde konuştu.

Zirve sırasında ayrıca, Yatırım Ofisi Finansal Yatırımlar Bölümü Müdürü Ahmet Cüneyt Selçuk “Türkiye'de Erken Aşama Yatırım Ekosistemi" başlıklı bir konuşma yaptı. Selçuk “Genç nüfusu ve yetenek havuzu ile erken aşama girişimlere sağlanan desteklerle Türkiye, bu pazarda 2019 yılında 105 milyon dolarlık hacme ulaşarak Avrupa'da en üst ligde yer almaktadır," dedi.​​

Invest in Turkish Startups Etkinliğinde Çekilmiş Görüntü