16.11.2016

Japon Mitsui Inventram’a yatırım yapıyor

Hürriyet Daily News - Japonya'nın en büyük ticaret şirketlerinden biri, Mitsui & Co, Koç Holding'in teknoloji yatırım şirketi Inventram'a yüzde 30 oranında ortak oldu.

2010 yılında faaliyete başlayan Inventram, girişimciler, mucitler ve şirketler için teknolojik inovasyonlar yapıyor. Şirket ayrıca yeni kurulan işletmeler için çözümler ve danışmanlık hizmetleri de sunuyor.

 

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç, Mitsui ile olan anlaşmanın Japon şirketin bilgi birikimini Türkiye'ye transfer etmesine olanak sağlayacağını ve Koç Holding'in bu tür teknolojik gelişmeleri "milli bir mesele" olarak gördüğünü söyledi. Inventram ve Mitsui arasındaki görüşmelerin 24 ay önce başladığını söyleyen Koç, Mitsui ile olan ortaklığının yabancı yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisinin bir örneği olduğunu belirtti.

 

Mitsui & Co Europe Kurumsal Planlama Başkanı Naotaka Hayashi, imza töreninde, Türkiye ekonomisinin potansiyelinin Mitsui'nin yatırımının ana etkeni olduğunu belirterek, Koç'un uzmanlığı ve Mitsui'nin global ticaret ağının iyi bir sinerji sağlayacağını söyledi.

 

Inventram’ın, robotik dokunmatik sensörler ve travmatik yaralanmalarda iç kanamadan ölüm olasılığını azaltacak devrim niteliğindeki cihazlar gibi alanlarda yatırımları bulunuyor. Şirket, Mitsui'nin katılımıyla, elektronik, entegre sistemler, yapay zeka ve sensörler gibi alanlarda da faaliyet gösterecek.

 

Ortak basın toplantısında, bu ortaklığın başlangıç olduğu ve iki şirket arasındaki işbirliğinin artarak devam edeceği belirtildi.

Mitsui Ekibinin Çekilmiş Fotoğrafı