9.07.2012

Lübnanlı Bank Audi, Türkiye'deki yatırımını ikiye katlayacak

Haberturk - Türkiye bankacılık sektörünün en genç üyesi olan Odea'da kuruluş hazırlıkları sürüyor. Türkiye'de bankacılık yapmak üzere 12 yıl sonra sıfırdan lisans alan ilk banka olan Lübnanlı Bank Audi'nin Türkiye'deki iştiraki olan Odea Bank’ın Genel Müdürü Hüseyin Özkaya, lisans almak isteyen başka bankalar olduğuna dikkat çekti.

 

''Dolaylı olarak duyduğum, lisans almak isteyen başka bankalar da var" diye konuşan Özkaya, "2001 yılı sonrasında lisansların verilmemesi çok haklı bir gerekçeye dayanıyordu. Şu anda hepimizin övünerek söylediği bankacılık sektörünün gücünün belki temel taşlarından biri oydu. Biz onun faydasını gördük. Bu sebeple bankaların genel sermaye yapısı, sermaye yeterlilik oranları, herkesin başarılı gördüğü bir sistem oluşturdu.'' Özkaya, Bank Audi yönetiminin Odea'nın sermayesini 300 milyon ABD dolarından en az 600 milyon ABD dolarına çıkaracağını belirtti.

 

Lübnanlı Bank Audi'nin, Türkiye'deki iştiraki Odea için finansman imkanlarını geniş bir biçimde kullanma taahhüdünde bulunduğunu ifade eden Özkaya, ''Çok ciddi bir test aşamasındayız. Her şeyi test ediyoruz. Yaptıklarımızı, sistemimizi, hazırlıklarımızı, bir kez daha test ediyoruz. Tüm süreçleri çok hızlı çalışan, teknolojiye ve insan kaynaklarına sahip, müşteriye çok eksiksiz ve rekabetçi fiyatlar ve mümkün olduğunca geniş ürün yelpazesi sunmayı hedefleyen bir vizyonumuz var'' diye konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
lübnanlı; banka; yatırım; türkiye; sermaye