10.07.2012

Alstom Transport, Türkiye’de hızlı trene odaklandı

Hürriyet - Türkiye ile birlikte dünya genelinde 60’ın üzerinde ülkede demir yolu araçları, altyapı, enformasyon sistemleri sunan Fransız Alstom’un amiral şirketi konumundaki Alstom Transport, geçen yıl 5,2 milyar avro ciro yaptı. Alstom Transport Türkiye Genel Müdürü Arda İnanç, Türkiye’deki hızlı tren projeleri ile de yakından ilgilendiklerini açıkladı.

 

Şirketin dünya genelinde 24 bin 700 çalışanı bulunduğunu söyleyen Arda İnanç, Alstom Türkiye olarak, Türkiye’ye geldikleri 1950’li yıllardan beri faaliyet gösterdikleri tüm sektörlerde sürekli olarak büyüme gösterdiklerini, şirketin Türkiye’deki tesislerini üretim ve ihracat merkezi olarak kullandıklarını dile getirdi. İnanç, “Alstom Transport Türkiye olarak da ileriye dönük sürdürülebilir bir büyüme çalışması içindeyiz. Türkiye’de toplam çalışan sayımız 1200 oldu. Geçtiğimiz yıl elde ettiğimiz ciro 407 milyon ABD doları seviyesinde gerçekleşti” dedi.

 

Alstom Transport Proje Direktörü Jean Noel Duquesnoy ise Türkiye’deki tramvay, metro, hızlı tren ve sinyalizasyon ile ilgili projeleri yakından takip ettiklerini; üretim kararlarını, pazar talebi büyüklüğü ve maliyet yapısı gibi kriterleri göz önünde bulundurarak verdiklerini ifade etti.

/Style%20Library/Invest/images/news.png