12.10.2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası’na Katıldı

​Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından düzenlenen 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası 6-8 Ekim tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda yapıldı.

Şuranın kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin önümüzdeki sene ilk yerli elektrikli tren lokomotifini üreteceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Metro, banliyö treni ve tramvay üretme noktasına gelmek üzereyiz. Ülkemizin tarihinde ilk defa hızlı tren hatları hizmete açtık. 3.500 km'lik yeni demir yolu hatlarımızın yapımı da devam etmektedir" şeklinde konuştu.

Şura'nın “Küresel Ticaret Yeniden Şekilleniyor: Yeni Lojistik Rotaları ve Türkiye'nin Stratejik Önemi" başlıklı oturumunda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:

“Türkiye'ye yapılan toplam Ululararası Doğrudan Yatırım (UDY) şu ana kadar 230.1 milyar ABD dolarına ulaştı. Bu rakamın yüzde 5'ini oluşturan ulaştırma ve depolama sektöründeki toplam UDY ise 8.012 milyon ABD dolarına ulaştı. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, son üç yılda, lojistik ve ulaştırma alanında değeri 1 milyar ABD doları olan 10 proje tamamladı".

“Lojistik - Mobilite - Dijitalleşme" teması altında düzenlenen şura, dünyada ve Türkiye'de ulaştırma ve iletişim sektörlerinin mevcut durumunu ve dinamiklerini, gelecek planlarını, öngörülerini, hedeflerini ve politikalarını ele almayı amaçlıyor.

" src=