22.06.2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılın İkinci Yarısında Ekonomik İvme Bekliyoruz

​​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Haziran'da gerçekleşen Kars Barajının açılış törenine video konferans aracılığıyla katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hükümetin yılın ikinci yarısında Türkiye ekonomisinde büyük bir ivme beklediğini söyledi. 

“Daha önce olduğu gibi eski büyüme oranlarımıza ulaşacağız. Yılın ikinci yarısıyla birlikte, ekonomide gerçekten çok büyük bir ivme bekliyoruz. Küresel üretim ve tedarik zincirinde Türkiye'nin ağırlığının gün geçtikçe daha çok hissedileceği bir döneme giriyoruz. Kaliteli ve dinamik beşeri sermayemiz, stratejik konumumuz ve güçlü altyapımız, önümüzdeki fırsatları değerlendirmek için en büyük avantajlarımızdır. Türkiye olarak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefimize hiç olmadığımız kadar yakınız,” dedi.

Erdoğan ayrıca Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından yapılan yatırımların Türkiye'nin su kaynaklarının potansiyelini ortaya çıkarmasına yardımcı olduğunu belirtti. Ak Parti 2002'de iktidara geldiğinde Türkiye'de 276 baraj bulunuyordu. Kars Barajıyla birlikte son 18 yılda yaptırılan baraj sayısı 585’e ulaştı. ​
Cumuhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşma Yaparken Çekilmiş Fotoğrafı