14.12.2016

Samsung işletmeler arası sorunsuz kurumsal çözümlere yönelik bir inovasyon merkezi açtı

Güney Koreli elektronik devi Samsung, kısa bir süre önce İstanbul'da açtığı inovasyon merkeziyle Şubat 2015'te İstanbul Teknopark'ta yaptığı yatırımın ardından Türkiye'de ArGe çalışmaları yürütme kararlılığını sürdürmüş oldu. Samsung İnovasyon Merkezi, işletmeler arası sorunsuz kurumsal çözümler sunacak.

 

13 Aralık 2016'da gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan TYDTA Başkanı Arda Ermut, bilgi çağının başlamasından elli yıl sonra dünyanın otomasyon, ArGe ve üretkenliğe dayalı büyük bir dönüşüm geçirmekte olduğunu belirtti. Ermut sözlerine şöyle devam etti: "Dördüncü sanayi devrimi adı verilen ve ekonomilere yön veren bu dönem, Türkiye üzerinde de etkisini gösteriyor. Bu bağlamda, ArGe çalışmalarını hızlandıracak ve teknoloji aktarımı sağlayacak yatırımlara öncelik veriyoruz. Endüstri 4.0 olarak tanımlanan bu sürecin Türkiye'deki gelişimini destekleyecek sektörler, ajans olarak bizim için büyük önem taşıyor."

 

Samsung, dünyanın en değerli ilk on markası arasında ve faaliyet gösterdiği alanların 17'sinde küresel pazar lideri. Şirketin küresel ArGe ağı, Türkiye'deki merkezlerinin yanı sıra ABD, Birleşik Krallık, Rusya, İsrail, Hindistan, Çin ve Japonya'da açılmış merkezleri de içermektedir. Dünyada ArGe konusunda en büyük yatırımı yapan şirketlerden biri olan Samsung'un 2015'te bu alandaki harcamaları 14 milyar doları aşmıştır.

Arda Ermut'un Konuşma Yaparken Çekilmiş Fotoğrafı