25.11.2017

İsviçreli şirketlerin Türkiye'ye ilgisi büyüyor

2017 yılı sona ererken TYDTA hızını kesmedi. Ekip, yatırım çekmeye ve tanıtıma yönelik faaliyetlerini artırırken Kasım ve Aralık aylarında oldukça yoğun bir program yürüttü. Geçtiğimiz ay TYDTA Başkanı Arda Ermut ve ekibinin gündeminde İsviçre vardı ve ülkenin çeşitli yerlerinden büyük İsviçreli şirketlerin üst yönetimleri ile bir dizi toplantılar yapıldı.

 

Bu toplantılar sırasında TYDTA heyeti, dünyaca ünlü asansör üreticisi Schindler Group'un İcra Kurulu Üyesi Carlos Guembe'yi şirketin Ebikon'daki genel merkezinde ziyaret etti. Bu gezide Ermut, Zürih'te Switzerland Global Enterprise (S-GE) genel merkezinde düzenlenen toplantıda İsviçreli teknoloji ve mühendislik şirketlerine Türkiye'nin değer önerisini de sundu.

 

Ardından, Türkiye'deki fabrikasından lider orijinal ekipman üreticilerine ürün ve mühendislik hizmetleri sunan İsviçreli Angst+Pfster Group'un CEO'su Christof Domeisen ile AR-GE fırsatları hakkında işbirliği yapma konusu görüşüldü.

 

TYDTA'nın İsviçre programında, dünyanın lider özel kimyasal şirketlerinden biri olan ve 1992'den bu yana çeşitli üretim tesisleriyle Türkiye'de faaliyet gösteren Clairant Group ile Pratteln'de yapılan yönetim toplantıları da yer aldı. Son olarak TYDTA ekibi, Novartis Başkanı Joerg Reinhardt ile şirketin Basel'deki genel merkezinde bir araya geldi. İlaç devi Novartis, Türkiye'deki dört fabrikasından 100 ülkeye yaptığı ihracat ile şu anda Türkiye'nin ilaç ihracatında ilk sırada yer alıyor.

TYDTA Heyet Görseli