11.07.2017

Dünyanın en büyük rüzgar türbini kanadı üreticilerinden biri Türkiye'ye geldi

General Electric bünyesindeki lider rüzgar türbini kanadı üreticisi LM Wind Power, dünya çapında 14. kanat üretim tesisi için İzmir'in Bergama Organize Sanayi Bölgesi'nde bir açılış töreni düzenledi. Yıllık 500 MW kapasite ile faaliyete başlayacak olan tesiste birinci sınıf, yüksek teknolojiye sahip bir üretim hattı yer alıyor.

 

Yeni tesis hakkında konuşan Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut şunları söyledi: "Ülkemiz için belirlediğimiz 2023 yılı hedefleri dahilinde, yerli yenilenebilir enerji üretimini en üst düzeye taşıyarak, 20 GW'lık kurulu rüzgar enerjisi kapasitesine ulaşılması oldukça önemli. Bu açıdan bakıldığında yerli rüzgar türbini kanadı üretecek olan böyle bir yatırım büyük önem taşıyor. Hükümet ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, yerli kaynakların elektrik üretiminde en üst düzeyde kullanılmasını sağlamak için büyük bir çaba göstermektedir. Özellikle, son yıllarda rüzgar gücü yatırımlarında izlediğimiz istikrarlı politika her yıl ortalama 1 GW'lık kapasitenin hizmete girmesini sağlamış ve bizi bu noktada 6,1 GW kurulu rüzgar kapasitesine ulaştırmıştır." Ermut bu yatırımın sadece Türkiye'nin yenilenebilir enerji kapasitesine katkıda bulunmakla kalmayıp ülkemizin Milli Enerjisi Politikası için de yeni bir itici güç oluşturacağına inandığını ifade etti.

 

LM Wind Power CEO'su Marc de Jong ise şöyle konuştu: "GE ve Bergama’daki iş ortaklarımızla bu gelişmeyi kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Büyümemizi yeni bir ülkede sürdürüyoruz. Burası, bizimki gibi operasyonlar için son derece çekici bir lokasyon. Bergama’ya ciddi ölçüde zaman ve kaynak yatırımı yaptık. Bundan böyle çeşitli iş ortaklarımız ve müşterilerimizle birlikte rüzgar enerjisi sektöründe göstereceğimiz büyümeyi sabırsızlıkla bekliyoruz."

 

GE Yenilenebilir Enerji CEO'su Jérôme Pécresse şunları ekledi: "GE yenilenebilir enerji ve özellikle rüzgar alanında son derece ümit vaat eden bir pazar olan Türkiye’de halihazırda toplam 2.000 çalışana sahip sekiz tesis ile faaliyet göstermektedir. GE Yenilenebilir Enerji, LM Wind Power sayesinde rüzgar türbini faaliyetlerine kanat tasarımı ve üretimini entegre ederek enerji üretimi sektörünün en hızlı büyümekte olan segmentinde güçlü bir konum elde ediyor. Türkiye’deki rüzgar enerjisi sektörü, geçtiğimiz yıl kurulu rüzgar gücünü 6 GW’ın üzerine çıkararak bir dönüm noktasına ulaştı. GE faaliyet gösterdiği ülkelerde uzun vadeli yatırımlar yapma politikası uyguluyor ve bu tesis yerel çalışanlardan yararlanma kararlılığımıza ilişkin önemli bir aşamadır."

 

Yeşil enerji için yeni bir merkezin başlangıcını temsil eden LM Wind Power Bergama Tesisi, 450 kişiye istihdam sağlayarak yıllık 500 MW kapasiteye ulaşacak ve bu rakam daha sonra 2 GW'a artırılacak.

LM Wind Power Görseli