16.03.2021

Türk Kimya Sektörü Şura Toplantısında Bir Araya Geldi

2021 Türkiye Kimya Sektör Şurası, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) dönem başkanlığında 12-13 Mart tarihlerinde dijital ortamda gerçekleştirildi.

Türkiye Kimya Sektör Şurası; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı İsmail Gülle gibi üst düzey isimler ile sektör temsilcilerini bir araya getirdi.

Şuraya kamu ve özel kurumların temsilcilerinin yanı sıra akademisyenlerin de yoğun katılımı oldu. Konuşmacılar, yedi özel oturumda Türkiye'deki kimya sanayinin mevcut ve gelecekteki konumunu tartıştılar. 

Dünya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ'ın moderatörlüğünü yaptığı etkinliğin ikinci oturumunda Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Yurt dışı Faaliyetler Dairesi Başkanı Furkan Karayaka ve İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister Türk kimya sanayinin yatırım ihtiyacı üzerinde durdular.

Konuşmacılar tüm sanayi paydaşlarının iş birliği sonucu olarak “Ulusal Kimya Ajansı"nın kurulma vizyonunu yinelediler. ​​

Türk Kimya Sektörü Şura Toplantısı Görseli