28.06.2016

Yeni yatırım teşvik paketi yolda

​Vatan – Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş bankaya belirli bir tutarda para yatıran, sabit sermaye yatırımı yapan, gayrimenkul ya da tahvil alan veya istihdam imkânı oluşturan yabancılara süresiz oturma izni veya vatandaşlık verilmesi ile ilgili düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

 

Kasım 2015 seçiminden hemen sonra uygulamaya alınan 2016 Yılı Eylem Planı ve Orta Vadeli Program’dan sonra hükümet tarafından yatırımların önündeki engelleri kaldıracak ve yatırım ortamını iyileştirecek yeni bir yatırım reform paketi hazırlandı. Yeni paket, vergi sistemi özelinde Türkiye’deki yatırım sürecini kolaylaştıracak sosyal ve ekonomik reformlar içeriyor. Sözleşmelerde sadece bir nüshadan damga vergisi alınması, arazi yatırımlarında ve teşvik kapsamında inşa edilen binalarda vergi muafiyeti ve Ar-Ge harcamalarının tamamının gider yazılabilmesi yeni paketteki düzenlemelerden bazıları.

 

Ayrıca yeni yatırım teşvik paketi ile Türkiye’de çalışan yabancılar için çalışma izni şartlarının esnek hale getirilmesi ve nitelikli çalışanlar için süresiz oturma izni sağlayan “Turkuaz Kart” uygulamasının hayata geçirilmesi öngörülüyor.

İstatistik Görseli