30.06.2016

IFC, Akfen Enerji’ye ortak oluyor

Dünya - Dünya Bankası iştiraklerinden International Finance Corporation (Uluslararası Finans Kurumu - IFC), 24 Haziran 2016 tarihinde yaptığı duyuru ile Akfen Enerji ile ortaklık anlaşması imzaladığını açıkladı. Anlaşmaya göre IFC, Akfen Enerji’nin % 16,67 hissesinin alımı için 100 milyon ABD doları tutarında yatırım yapacak. Akfen Enerji bu yatırımla 211 MW olan mevcut kapasitesini artırarak yenilenebilir enerji sektöründe yeni santraller kurmayı planlıyor. Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın yaptığı değerlendirmede bu yatırımın yenilenebilir enerji sektöründe öncü olma hedeflerinde kendilerine çok büyük avantaj sağlayacağını söyledi.

 

IFC’nin bu yatırımının aynı zamanda, Türkiye’nin 2023 yılında toplam enerji üretiminin % 30’unu yenilenebilir kaynaklardan elde etme hedefine destek sağlaması ve fosil yakıtlara olan bağımlılığı azaltması bekleniyor. Kurum bugüne kadar Türkiye’de üç adet sermaye yatırımı yaparak toplamda 695 milyon ABD doları tutarında yatırım gerçekleştirdi.

 

Kurumun ayrıca, Akfen Enerji’nin yanı sıra, Mersin Limanı ve TAV Tiflis Havalimanı gibi grubun diğer projelerine de yatırımları bulunuyor. Süreç tamamlandığında, IFC’nin, Akfen Enerji’ye yönetim kurulu üyesi ataması bekleniyor.

IFC Logosu