20.04.2020

Yatırım Ofisi Başkanı'nın Katılımıyla Sanal Yuvarlak Masa Toplantısı Gerçekleşti

​Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, ABD merkezli yaklaşık 50 şirketin yöneticisinin de yer aldığı ABD Ticaret Odası Sanal Yuvarlak Masa Toplantısı'nda brifing verdi.

Dağlıoğlu, COVID-19 salgını dolayısıyla iş camiasına sağlanan desteklerden​ ve alınan tedbirlerden bahsederken Yatırım Ofisi'nin genel hizmetleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu. COVID-19 tedbirlerinin devam ettiği dönem boyunca şirketlerin acil konularda e-posta üzerinden kolayca ulaşabileceği bir yatırım destek hattı oluşturulduğunu belirtti.

Toplantıda aynı zamanda açık bir Soru-Cevap oturumu da gerçekleştirildi. ABD-Türkiye İş Konseyi üyeleri sağlık ürünlerine ilişkin fiyatlandırma ve geri ödemelere dönük politika reformları, COVID-19 sırasında çok uluslu şirketler için istihdamda devlet desteğinin sağlanması, tarımsal üretim kapasitesi, dijital hizmetler vergisi ve bulut hizmet sağlayıcıları ile sosyal medya şirketleri hakkında önerilen düzenlemeler hakkında müzakerede bulundu.

Yuvarlak masa toplantısı, Ticaret Odası'nın Türkiye ve Ortadoğu'dan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Khush Choksy, ABD-Türkiye İş Konseyi Başkanı Van Yeutter ve ABD-Türkiye İş Konseyi ​Başkan Yardımcısı Dr. Tamer Saka'nın yönetiminde gerçekleşti.​

Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu Görseli