1.03.2012

Bank Audi örnek oldu, Arap bankaları Türkiye yolunda

Hürriyet Daily News – 11 yıl aradan sonra Türkiye’de bankacılık lisansı alan ilk yabancı banka olan Bank Audi’yi, Türk bankacılık sektörüne girmek isteyen başka Arap bankalarının takip edeceği bildirildi.


Arap Bankalar Birliği Genel Sekreteri Wissam H. Fattouh, İstanbul’da düzenlenen Arap-Türk Bankacılık ve Finans Forumu'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de faaliyet göstermek isteyen başka Arap bankaları olacağını tahmin ettiğini söyledi. Fattouh, Türk bankacılık sektörüne yakın ilgi gösteren Arap bankaları olduğunu belirterek, geçen yıl Bank Audi’ye verilen bankacılık lisansının ardından bu bankaların benzer girişimleri olabileceğine değindi. Fattouh, “ABD ve Avrupa’da yaşanan krizlerden sonra Türkiye, bankacılık sektörü açısından en cazip ülkelerden biri..”, şeklinde konuştu.


Arap Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’nun Faslı üyesi Elhadi Chaibainou da, Türk ve Arap bankalarının üçüncü ülkelerde ortak yatırım yapmaları çağrısında bulunarak, Fas bankalarının bu konuda işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.


Türkiye’de varlıklarının toplamı 24 milyar dolara ulaşan 7 Arap bankası faaliyet gösteriyor. Arap ülkeleri ile Türkiye’nin ticaret hacmi son 5 yılda 5 milyar dolardan 34 milyar dolara çıkmış durumda.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; finansal hizmetler sektörü; bank audi; arap bankaları; bank odea; arap bankalar birliği