1.10.2013

Mitsubishi Electric'den Türkiye’ye otomasyon yatırımı

Sabah - Geçen yıldan bu yana rotasını Türkiye'ye kıran Japon şirketleri yatırım yarışına girdi. Mitsui, Sumitomo, Toshiba gibi Japon sanayisinin öncülerinin ardından bir başka dev daha yatırım için kolları sıvadı. Bankacılıkta onay alan Mitsubishi şimdi de sanayi için düğmeye bastı. 350 bin çalışanı bulunan Mitsubishi, Türkiye'de otomotiv sanayiye yönelik tesis kurmaya hazırlanıyor.


Grubun önde gelen şirketlerinden Mitsubishi Electric, Türkiye'deki büyüme planında ilk adımı ise geçtiğimiz aylarda İstanbul'da kurduğu şirketle attı. 28 milyon liralık sermayeye sahip Mitsubishi Electric Türkiye A.Ş. adıyla faaliyete başlayan şirket şimdi de Ümraniye'de bir fabrika otomasyon merkezi kuracak. Şirketin yaptığı açıklamada merkezin Japon otomotiv şirketlerine yönelik ürün ve teknik destek vereceği kaydedildi.


Son 2 yıldır yaptığı yatırım ve ortaklıklarla Türkiye'de en fazla konuşulan şirketler Japonlar oldu. Bank of Tokyo- Mitsubishi (BTMU) ile birlikte Mizuho Bank finans alanına odaklandı. Acıbadem Hastaneleri'ne ortak olan Japon devi Mitsui, Tempo Çağrı şirketinin de ana hissedarı oldu. Petlas'la işbirliğine giren lastik devi Sumitomo ise, geçtiğimiz haftalarda Çankırı’da 516 milyon dolarlık lastik fabrikasının temelini attı.

Mitsubishi Electric Logosu Görseli