2.10.2013

Hyundai i10'un seri üretimi İzmit'te başladı

Hürriyet – Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai’nin tamamen yenilenen i10 modeli şirketin İzmit’teki Hyundai Assan fabrikasında düzenlenen törende ilk kez banttan indirildi.


Hyundai Assan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, "Tam kapasiteyle üretime geçtiğimizde ürettiğimiz araçlarımızın yüzde 90'ını ihraç etmeyi ve yılda 2 milyar dolar seviyesindeki dövizi ülkemize getirmeyi hedefliyoruz" dedi.


Kibar, törende yaptığı konuşmada, bugünün hem Hyundai Assan, hem otomotiv endüstrisi hem de Türkiye için önemli olduğunu belirterek, yaklaşık bir yıl önce fabrikalarında ilk kez paylaştıkları 1.2 milyar liralık yeni yatırımlarını, planlanan süreden önce tamamladıklarını ve bugün itibariyle yeni i10 modelininin seri üretimine başlayacaklarını söyledi.


Hyundai Motor Company ortaklığıyla markanın Güney Kore dışındaki 7 fabrikanın ilki olan Hyundai Assan fabrikasında 2010'dan bu yana ürettikleri i20 modelinin yanına i10 ile yıllık kapasitelerini 210 bin adet seviyesine çıkaracaklarını ifade eden Kibar, "Yeni i10'un dünyadaki ilk seri üretimini bu fabrikada gerçekleştirmenin ve öncelikle tüm Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç etmenin gururunu hep birlikte yaşayacağız. Tam kapasiteyle üretime geçtiğimizde ürettiğimiz araçlarımızın yüzde 90'ını ihraç etmeyi ve yılda 2 milyar dolar seviyesindeki dövizi ülkemize getirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Hyundai i10 Görseli