3.10.2013

TYDTA, Türkiye’nin yatırım fırsatlarını ABD’de tanıtıyor

Hürriyet - Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ve Türkiye’deki ABD firmalarının üst düzey yöneticilerinden oluşan bir heyet, Türkiye’nin iş ve yatırım olanaklarını tanıtmak için ABD’de.


TYDTA Başkanı İlker Aycı, Başdanışmanı Hasan Pehlivan, Citibank Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Başkanı, ABD-Türkiye İş Forumu Başkanı (ABFT) Serra Akçaoğlu, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanvekili Akın Kozanoğlu, Pepsico Güneydoğu Avrupa Başkanı, ABFT Yönetim Kurulu Üyesi Eugene Willemsen, Demsa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, P&G Türkiye Başkanı, ABFT Başkan Yardımcısı Tankut Turnaoğlu ile Koç Finans-Yapı Kredi Başekonomisti Cevdet Akçay’dan oluşan heyet turun ilk ayağı olan New York’ta temaslarına başladı.


TYDTA Başkanı İlker Aycı, New York’ta kendisine eşlik eden ekibi “Türkiye’ye Yatırım Çekme Milli Takımı” olarak tanımlayarak “Ülkemizdeki uluslararası grupların temsilcilerinin Türkiye’de neleri, nasıl başardıklarını, ülkemizdeki yatırım ortamını anlatmalarını istedik” dedi.


Aycı, “Türkiye, ekonomide bir başarı hikayesi yazdıysa, bu başarıda ülkemizde faaliyet gösteren uluslararası şirketlerin de payı var. Biz TYDTA olarak dünyanın çeşitli noktalarında ülkemizi anlatmaya çalışıyoruz. Bu kez ülkemizdeki uluslararası grupların temsilcilerinin Türkiye’de neleri, nasıl başardıklarını ve ülkemizdeki yatırım ortamını kendi ülkelerindeki diğer potansiyel yatırımcılarla paylaşmalarını istedik..”, şeklinde konuştu.


TYDTA Başkanı, benzeri ekiplerle başta ABD olmak üzere turlarını sürdüreceklerini kaydederek, “Şimdiki programda Washington da var. Daha sonra ABD’nin diğer eyaletlerine yönelik turlarımız olacak. Ayrıca İngiltere, Almanya, Fransa, Japonya başta olmak üzere dünyada uluslararası sermaye pastasında büyük payı olan ülkelere de benzeri turlar yapacağız..”, dedi.

TYDTA Başkanı'nın Görseli