1.11.2011

Babacan: Türkiye’de yatırım yapan büyük kârlar elde etti

Hurriyet - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Berlin’de Alman Sanayiciler Federasyonu (BDI) ile Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen 1. Türk-Alman CEO Forumu’nda Türkiye’nin performansına dikkat çekerken, Türkiye’de yatırım yapan şirketlerin de büyük kârlar elde ettiğini vurguladı.

Türkiye’de mali politikaları hep güven üzerine kurduklarını, tüm aldıkları kararlarda güvenin, politikalarının merkezinde bulunduğunu kaydeden Babacan, yaşanan türbülanslarda tek bir Türk bankasının sorun yaşamadığını, OECD ülkeleri arasında tek bir bankaya destek vermek zorunda kalmayan tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlattı. Babacan, günümüzde Türkiye’de yatırım yapan şirketlerin büyük kârlar elde ettiğini, iyi günlerde gerekli zor reformların yapılmasının bankacılık alanındaki başarının temel sırrı olduğuna inandıklarını ifade etti.

Dünyanın birçok ülkesinde 2 önemli sorunun olduğunu, bunun kamu maliyesi ve bankacılık olduğunu ifade eden Babacan, bu her 2 konuda da Türkiye’nin yaptığı reformlarla sağlam bir duruş sergilediğini, 2009 yılındaki küresel daralmadan sonra Türkiye’nin yüzde 9 oranında büyüme kaydettiğini, bu yıl da yüzde 7 buçukluk bir büyümenin öngörüldüğünü söyledi. İşsizliğin 2009 yılından bu yana yüzde 4 oranında düştüğünü ve Türkiye’de 2009’da bu yana 3 milyon istihdam yaratıldığını belirten Babacan, Türkiye’de gelecek dönemde işgücü piyasasıyla ilgili reformlar gerçekleştireceklerini, yatırım imkanlarını artıracaklarını, İstanbul’u dünyanın 10’uncu büyük finans piyasası haline getireceklerini ve hukuk reformunu devam ettireceklerini ifade etti.

Babacan, Almanya'nın, Türkiye'nin 1 numaralı ticari ortağı olduğunu belirterek, "Almanya ile ticari hacmimiz geçen yıl 30 milyar dolara yaklaştı, bu yılın ilk 8 ayında da 25 milyar doları aşmış durumdayız" dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türk ekonomisi; türk-alman ceo forumu; ali babacan; tusiad; bdi; türkiye yatırım; türkiye yabancı şirket; türk-alman ticaret