31.10.2011

Bank Audi Türkiye’de bankacılık yapmak için lisans aldı

The Daily Star – Lübnanlı Audi Saradar grubu bünyesindeki Bank Audi, Türkiye’de 300 milyon dolar karşılığı TL sermaye ile bankacılık yapacak. Türkiye’de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’ndan (BDDK) tarafından geçtiğimiz hafta verilen lisansla Bank Audi on yılı aşkın bir süre zarfında bankacılık lisansı alan ilk banka oldu.

 
Banka tarafından yapılan açıklamada Türkiye’nin 72 milyonun üzerindeki nüfusu, yüzde 4.1 büyüme hızı ve yıllık 763 milyar dolara ulaşan GSYH’si ile güçlü bir potansiyeli sahip olduğu belirtilerek, Türkiye ile Arap dünyası arasında tarihi ilişkilerin Bank Audi’nin Türkiye’yi tercih etmesinde rol oynadığına değinildi.


2010 yılında Türkiye ve Arap ülkeleri arasındaki ticaret hacminin 33 milyar dolara çıktığına yer verilen açıklamada, bu rakamın önemli bir bölümünde Bank Audi’nin faaliyette olduğu ülkelerin payı bulunduğuna dikkat çekilerek, Bank Audi’nin Türkiye’de bankacılık yapmaya başlaması ile Türkiye ile Arap dünyası arasındaki işbirliği fırsatları doğacağı belirtildi.


Bank Audi, Lübnan’ın haricinde Suriye, Mısır, Ürdün’ün de aralarında olduğu 10 ülkede faaliyette bulunuyor.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; finansal hizmetler sektörü; türk finans sektörü; türkiye para piyasası; bank audi; bddk; bankacılık lisansı; audi saradar