2.03.2015

Türkiye-Güney Kore serbest ticaretinde kapsam genişliyor

Sabah - Türkiye ile Güney Kore arasında, 2013 yılında yürürlüğe giren serbest ticaret anlaşması (STA) kapsamında hizmetler sektörü ve yatırımlara ilişkin anlaşma imzalandı.
Resmi ziyaret için Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Lotte Hotel'deki imza töreninde yaptığı konuşmada, tarihi bir ana tanıklık ettiklerini söyledi.


Zeybekci, Türkiye ve Güney Kore'nin toplamda 2,3 trilyon dolarlık bir milli geliri temsil ettiklerini dile getirdi.


Hizmetler ve yatırım konusunda Güney Kore ile anlaşma imzalamalarının kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Zeybekci, "Babalarımızın kurmuş olduğu dostluk ve kardeşliğin üzerine oğullarına düşen şey ticari ortaklık kurmaktır. Bunun da çok doğru bir zamana denk geldiğini düşünüyorum" diye konuştu.


Güney Kore'nin, iki ülke arasında imzalanan STA'yı çok hızlı bir şekilde devreye aldığına dikkati çeken Zeybekci, bugün gelinen noktada serbest ticaret anlaşmasının hizmetler ve yatırımları kapsayacak şekilde genişletildiğini belirtti.


Geçen yıl itibarıyla iki ülke arasındaki dış ticaret hacminin 8 milyar dolar civarında olduğunu ve bunun 2 yıl içinde 10 milyar doları aşmasını gerçekleştirilebilir bir hedef olarak gördüğünü dile getiren Zeybekci, özellikle yatırımlar konusundaki anlaşma ile daha fazla sayıda Güney Koreli şirketin Türkiye'de yatırım yapacağına inandığını söyledi. ​

Türkiye-Güney Kore El Sıkışma Görseli