9.03.2015

DHL üçüncü havalimanı ile Türkiye’yi ‘merkez’ yapıyor

Dünya - Dünyanın en büyük lojistik şirketlerinden Deutsche Post DHL Express (DPHL), 3. havalimanına 60 milyon avro yatırım yapacağını açıkladı.


DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, bu yatırımla Türkiye’yi bölgesel bir lojistik merkez yapmayı planladıklarını ifade etti. DHL Express Türkiye yetkilileri dün İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyerek şirketin 2014 yılı büyüme rakamlarını ve 2015 hedeflerini açıkladı. DHL Express Türkiye CEO’su Reckling, DPDHL’in Türkiye’yi öncelikli 11 yatırım pazarından biri olarak gördüğünü ve önümüzdeki beş yıl içinde ülkeye en az 100 milyon avro yatırım yapacağını hatırlattı. Reckling, “Türkiye’nin öncelikli yatırım bölgesi olması, DPDHL’in gelişmekte olan pazarlarda büyüme sağlama stratejisinin bir parçası” dedi.


DHL’nin Türkiye’de Asya, Ortadoğu ve Avrupa’daki ekspres kargo trafiğini birbirine bağlayacak olan yeni bir bölgesel dağıtım merkezi olabilmesi için ilk adımını attığını ifade eden Reckling, “Türk ihracatçısının dünyaya açılması da daha kolay olacak. Bu anlaşma bizi çok heyecanlandırıyor” diye konuştu. İmzalanan mutabakat zaptı ile İGA ve DHL, DHL için 20 bin m2 civarında bir alana kurulması planlanan bir Bölgesel Operasyon Merkezi’ni, destek birimleri ve genişleme olanakları ile birlikte hayata geçirecek.

DHL Logosu