2.11.2011

E-ticarette dokuz ayda % 52 büyüme

Star - Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) desteğiyle gerçekleştirilen ''4. Cardist Fuarı ve Zirvesi''nde 2011 yılı ilk dokuz aylık e-ticaret kullanım verileri ve banka kartı kullanım verileri açıklandı.

BKM Genel Müdürü Soner Canko, Eylül ayı sonu itibarıyla yerli ve yabancı kredi kartı ile farklı e-ticaret sitelerinden yapılan harcamaların cirosunun, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre % 52 oranında artarak 16 milyar 971 milyon 250 bin Tük lirasına ulaştığını, aynı dönemde gerçekleşen işlem adedinin ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla % 37 artarak 91 milyon 735 bin 485 adedi bulduğunu bildirdi. Canko, 2011 yılının ilk dokuz ayındaki büyüme oranı ile Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen pazarlarından biri olduğunu söyledi.

BKM verilerine göre, 2011 yılının ilk dokuz aylık döneminde kredi kartları ile e-ticaret sitelerinden yapılan harcamalara bakıldığında hizmet sektörü başı çekiyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre % 69 oranında artan hizmet sektörü cirosu 2 milyar 233 milyon 530 bin Türk lirasına ulaştı. Hizmet sektörü harcamaları ilk sırada gelirken, bu sektör içerisinde yer alan vergi ödemeleri de kredi kartı ile evden yapılmış oldu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; ict sektörü; türkiye e-ticaret; sanal alışveriş; türkiye e-ticaret pazarı; e-ticaret sektörü ciro; bkm; e-ticaret istatistik