3.05.2012

Türkiye-İtalya Ekonomi Forumu İstanbul'da başladı

Zaman - Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına düzenlenen ekonomi forumu İstanbul'da başladı.

Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'nda düzenlenen forumda konuşan Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cemalettin Damlacı, Türkiye ile İtalya'nın Akdeniz'de ortak çıkarları olan ve benzer sorunlarını birlikte çözebilen ülkeler olduğunu söyledi. Türkiye'nin küresel mali krizden % 8,5 büyüme hızıyla çıktığını vurgulayan Damlacı, İtalyan yatırımcılar açısından Türkiye'nin güvenilir bir liman olduğunu ifade etti. Türkiye'nin enerji, ulaşım, bilgi-iletişim teknolojileri ve inşaat alanlarında yatırıma çok müsait olduğunu belirten Damlacı, burada yatırımcılara sağlanan teşvik ve desteklerin aynı şekilde İtalya'da da uygulamasını tavsiye etti.

İtalyan Ticaret Merkezi Başkanı Riccordo Monti ise "Türkiye ihracatını geliştirirken aynı zamanda üretiminde kaliteyi de artırarak tercih edilir ülke haline geldi." dedi. Monti, Türkiye üzerinden Asya ve Orta Doğu ile rahatlıkla ticaret yapılabileceğini vurguladı.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanı Zeynep Bodur Okyay da Türkiye'de İtalyan sermayeli şirket sayısının son 5 yılda neredeyse 10 kat arttığını söyledi. Cuma gününe kadar devam edecek forumda İtalya 160 firma 10 banka ve 23 dernekle temsil ediliyor. Makine, enerji, yenilenebilir enerji, altyapı ve bankacılık sektörünün temsilcilerinin hazır bulunduğu forumda, Türkiye'den firmalarla sektörel oturumlar, yuvarlak masa toplantıları ve ikili görüşmeler yapılacak.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; türk-italyan ticaret hacmi; türkiye italya ekonomi forumu; türkiye italyan yatırımları; türkiye italyan şirketleri