3.07.2014

Türkiye'nin en büyük motor test merkezi açıldı

Yeni Şafak - Ford Otosan, Gölcük'ün ardından ikinci Motor Test Merkezi'ni Eskişehir İnönü Fabrikası'nda açtı. Türkiyede 13 litre üzeri motor testleri yapabilen ilk tesis olma özelliğine sahip olan merkezde, Euro 6 normlarını karşılayan Ecotorq motorların geliştirme ve dayanım testleri yapılacak ve Ford’un küresel operasyonlarına da hizmet verilecek.


Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ar-Ge merkezinde 1,300 Ar-Ge mühendisinin görev yaptığına işaret ederek, "Türkiye otomotiv sektörünün en büyük teknoloji ve Ar-Ge üssüne sahibiz" dedi ve ekledi:


"Toplam 436 patent başvurusuyla, Türkiyenin Ar-Ge devleri arasında yer alıyoruz ve bu sayede sektör liderliğimizi sürdürüyoruz. İstihdam, patent başvurularımız ve projelerimizle Türkiyenin otomotiv sektöründeki en büyük Ar-Ge teşkilatı olmakla birlikte otomobil, orta ve hafif ticari, ağır ticari ve dizel motorların mühendislik merkezi olarak Ford’un da dünyadaki 3’üncü büyük Ar-Ge merkezi olarak çalışıyoruz."


Bugüne kadar 15 adet motor, bunların farklı versiyonları ile 100’ün üzerinde proje geliştirdiklerini ve 550 binden fazla motor ürettiklerine işaret eden Yenigün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yurtdışında bu tarz mühendislik hizmeti veren firmalar olmasına karşın, biz büyük bir sorumluluk aldık ve dünya çapında öncü özelliklere sahip bir tesisi ülkemize kazandırdık. Baştan sona, geçmişi başarılarla dolu Ford Otosan mühendisleri tarafından tasarlanan merkezimizle, ülkemize katma değer sağlamış olduk. Sadece Ford Otosan için değil, Ford’un global projeleri için de çalışacak olan tesisimiz, sektörümüz ve ülkemiz için büyük önem taşıyor. Gölcük fabrikamızdaki Motor Test Merkezimiz; Automotive Testing Technology International dergisi tarafından 2013 yılının motor test merkezi seçildi."

Ford Logosu