4.09.2012

Japon devi Mizuho, Akbank'la imza attı

Akşam - Toplam 1.9 trilyon dolarlık aktifleriyle Japonya'nın en büyük bankalarından Mizuho Corporate Bank, Akbank ile işbirliğine imza attı. Anlaşma kapsamında, Akbank ve Mizuho Corporate Bank Türkiye'ye yatırım yapan, Türkiye'de faaliyet gösteren ve Türk şirketleriyle ticari faaliyet içinde bulunan Japon şirketlerine bankacılık hizmetleriyle destek sağlayacak.


Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 'Global ekonomideki çalkantıya rağmen Türkiye'ye gelen doğrudan yabancı yatırımlar artış trendi gösteriyor. Ülkemiz, 2003-2011 döneminde 110 milyar dolar yabancı yatırıma ev sahipliği yaptı. Son yıllarda Japon şirketlerin Türkiye'ye ilgisinin arttığını görüyoruz. Japonya geçen yıl yaklaşık 115 milyar dolar doğrudan yatırım ile ABD'nin ardından yurt dışına en fazla yatırım yapan ikinci ülke. 2003-2011 arası Japon firmalarının ülkemizdeki yatırımları 750 milyon dolara ulaştı. Türkiye'de yerleşik Japon ve Türk-Japon ortaklığı firma sayısı 130'u geçmiş durumda' dedi.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; finansal hizmetler sektörü; bankacılık sektörü; mizuho; akbank; türkiye japon yatırımları; türkiye japon şirketleri