5.09.2012

Shell, Diyarbakır’da kayagazı bulacak

Star - Türkiye’nin enerjide yurt dışına bağımlılığını azaltmak için yürüttüğü petrol ve gaz aramalarında Shell’den önemli adım geldi. Akdeniz’de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile petrol arama çalışmaları süren Shell’in Diyarbakır’da kayagazı arama çalışmalarına başladığı belirtilirken, Karadeniz’de de petrolle ilgilendiği açıklandı.

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Shell CEO’su Peter Voser, 89 yıldır Türkiye’de faaliyet gösterdiklerini, TPAO ile yapılan anlaşma çerçevesinde Akdeniz’in derin sularında ve karada arama çalışmalarını yürütmekten büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. TPAO ile Shell, Antalya açık deniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Diyarbakır sahasında petrol arama, üretim paylaşımı anlaşmasını geçen yıl Kasım ayında Ankara’da imzalamışlardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilen Shell CEO’su Voser görüşmenin ardından, “Genç ve dinamik bir ülke olan Türkiye, son yıllarda çok daha etkili bir konuma ulaştı. Bu başarının mimarı Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü, kararlı ve vizyoner liderliği, hem Türkiye hem de dünya için büyük bir şanstır” dedi.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; enerji sektörü; türkiye kayagazı; türkiye kaya gazı rezerv; kayagazı arama; shell