6.09.2012

Türkiye, ‘rekabet’ liginde uzun atladı

Dünya -Dünya Ekonomik Forumu’nun açıkladığı en rekabetçi ekonomiler sıralamasında Türkiye Kazakistan’dan sonra en fazla sıçrama yapan ülke oldu ve 43’üncülüğe yükseldi.Türkiye, makroekonomik istikrarın artması ve finans piyasalarındaki gelişmeye paralel olarak bu yılki listede tam 16 basamak yükselerek, en rekabetçi ekonomi listesinde en hızlı yükselen ikinci ülke oldu.


Rapora göre gelişmekte olan ülkeler, gelişmiş OECD ülkeleriyle arasında var olan farkı kapatma yönünde ilerlerken, Türkiye, Çin dışındaki BRICS ülkelerinden daha rekabetçi bir ekonomi olarak konumlandı. Türkiye bir önceki yıl 142 ülke arasında 59., 2010-2011 döneminde ise 139 ülke arasında 61. olmuştu.


Raporda Türkiye'nin ekonomisinin değerlendirildiği bölümde şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye'nin ekonomisi endeksin hazırlanmasında gözönünde bulundurulan birçok faktördeki gelişmeden destek aldı. Makroekonomik istikrar arttı, finans sektörünün güvenilirliliği yükseldi, iş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştı. Kurumsal çerçevede iyileşme ve iç piyasada daha güçlü bir rekabet kaydedildi. Hareketli iş dünyası, büyüklük açısından 15. sırada yer iç piyasadaki rekabetten önemli kazanımlar elde etti.Türkiye, önemli ölçüde gelişme gösteren altyapısından özellikle de yılların ve hava taşımacılığındaki gelişmelerden fayda sağladı.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; dünya ekonomik forumu; dünya rekabet endeksi; türkiye rekabetçi ekonomi; rekabetçi ekonomi listesi