4.12.2012

Sberbank ile TYDTA arasında yatırım işbirliği anlaşması imzalandı

Dünya - Sberbank, Türk Eximbank ile Türkiye'nin Rusya'ya ihracatını ve iki ülke arasındaki ticaret hacmini arttırmak için 1 milyar dolarlık anlaşma imzaladı. Sberbank, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile de yatırım işbirliği ile mevcut ilişkileri güçlendirme, iki ülkedeki yatırım projelerinin geliştirilip uygulanması ve yatırım ortamlarının iyileştirilmesi konusunda anlaştı.


Yapılan açıklamaya göre, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Doğu Avrupa'nın en büyük finansal kurumu olan Sberbank ile Türkiye İhracat Kredi Bankası (Türk Eximbank) arasında, Türkiye'nin Rusya'ya ve Sberbank'ın faaliyet gösterdiği ve aynı zamanda Türk Eximbank'ın programlarının da mevcut olduğu diğer ülkelere artan mal ve hizmet ihracatını kolaylaştırmak için 1 milyar dolar değerinde bir mutabakat zaptı imzaladı.


Sberbank, Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile de yatırım işbirliği yaparak mevcut ilişkileri güçlendirme, Rusya ve Türkiye'de yatırım projelerinin geliştirilip uygulanması ve iki ülkenin yatırım ortamlarının iyileştirilmesi konusunda anlaşmaya vardı.


TYDTA ile Rus Sberbank arasındaki mutabakat zaptı ise Ajans adına Başkan İlker Aycı ve Sberbank adına CEO Herman Gref tarafından imzalandı.


Söz konusu anlaşma uyarınca taraflar, yatırım işbirliği yaparak mevcut ilişkileri güçlendirme, Rusya ve Türkiye'de yatırım projelerinin geliştirilip uygulanması ve iki ülkenin yatırım ortamlarının iyileştirilmesi konusunda mutabakata vardı. Ayrıca, mutabakat zaptı çerçevesinde, yatırım proje ve işlemlerinin tanıtılması ve uygulanması sırasında bilgi ve tavsiye alışverişi ile yardım sağlanması öngörülüyor.


Rusya ve Türkiye arasındaki yatırım işbirliğinin giderek arttığını dile getiren Sberbank CEO'su, "Yatırım projelerinin tanıtılması konusunda oldukça deneyimli olan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile bu mutabakat zaptının imzalanması, Sberbank'ın Türkiye'deki konumunu güçlendirecektir" şeklinde konuştu.

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; finansal hizmetler sektörü; bankacılık sektörü; sberbank; denizbank; tydta; ilker aycı; türk eximbank