8.01.2014

Başbakan Erdoğan’dan Japon yatırımcılara davet

Milliyet - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japon yatırımcıların da Türkiye’nin büyük vizyonunda yer almalarını önemsediklerini söyledi. “Doğrudan yatırımlarda Japon firmalarının, Türkiye’nin sunduğu fırsatlardan istifade etmelerini bekliyoruz” diyen Erdoğan, Türkiye’nin Ortadoğu, Balkanlar ve Afrika’ya yakınlığı sebebiyle cazip bir yatırım konumunda bulunduğunu kaydetti.


Erdoğan, Japonya temasları kapsamında Nikkei gazetesinin ev sahipliğinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, “Teşviklerle sağlanacak yatırım kolaylığıyla Türkiye’de yatırım yapacak Japon firmalarını her aşamada desteklemeye hazırız. Ekonomi Bakanlığı ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Türkiye’de yatırım yapmak isteyen her firma için yardımcı olmaya hazır” dedi.

 

Erdoğan şöyle devam etti:

“Japonya ile Türkiye arasında atılan 22 milyar dolarlık nükleer enerji santral teşebbüsünün, iki ülke arasında birçok alanda kurulacak işbirliklerine de sirayet edeceğine inanıyorum. İki ülke, Türkiye’de Körfez geçişi ve dünyanın ilk 5 asma köprüsü içerisinde yer alacak bir projeyi de birlikte sürdürüyor. Çanakkale’de düşünülen köprü için de birlikte adımlar atılabilir.”


Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması planlanan Çanakkale Boğaz Köprüsü ihalesine 2015’te çıkılacak. Toplam 3 bin 623 metre uzunluğunda olması planlanan köprünün, 3 gidiş ve 3 geliş olması düşünülüyor.

Türkiye ve Japonya Başbakanları Görseli