9.01.2014

Büyümenin kilidi Türkiye'de

Sabah - Türkiye'yi yakından takip eden fonlar, şimdi de sahip olduğu şirketlerle yatırıma geliyor. Dünyanın en büyük yatırım fon ve bankalarının ortak olduğu İngiltere merkezli özel plastik, ambalaj ve fiber kablo üreticisi Essentra, Türk şirketi Mesan Kilit'i satın aldı. Mesan'ın yüzde 100'ünü alan şirket, böylece Ortadoğu ve Doğu Avrupa'daki ilk yatırımına imza atmış oldu.

Şirketin resmi sitesinde yapılan satın alma açıklamasında Essentra CEO'su Colin Day, Türkiye'nin hızlı büyüme gösterdiğini ve yüksek potansiyel barındırdığını belirtti. Geçen yılı 20 milyon dolarlık ciro ile kapatan Mesan Kilit'in yıllık yüzde 20 büyüme gösterdiğini dile getiren Colin Day, "2015 projeksiyonumuzda Essentra'nın dengeli kârla büyümesidir. Mesan, bu hedefimize tutarlı bir etki sağlayacak. 75 ülkeye ihracat yapan Mesan, bizim de coğrafyamızı büyütmemize neden olacak" dedi.

Essentra'nın satın aldığı Mesan Kilit ise İstanbul'da üretim yapıyor. Silivri'deki 13 bin 500 metrekarelik kapalı alanda üretim yapan Mesan, yılda 25 yeni ürünü piyasaya sunuyor. Mesan Kilit'in 200'e yakın çalışanı bulunuyor.

Dünya çapında 5 bin 500 çalışanı bulunan Essentra'nın 42 üretim tesisi ve 5 Ar-Ge merkezi bulunuyor.
Essentra Logosu