8.02.2016

Suudi yatırımcılara Türkiye daveti

Habertürk - Başbakan Ahmet Davutoğlu Londra ve Davos’ta iş dünyası ile gerçekleştirdiği buluşmaların ardından Körfez’in en büyük işadamları ile Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bir araya geldi.

 

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) koordinasyonunda Suudi Arabistan’ın iş hacmi 500 milyar doları aşan, önde gelen 20 işadamı ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye ve Suudi Arabistan’ın birbirini tamamlayacak iki büyük potansiyele sahip ülke olduğunu belirterek, “Bizim yeni başarı hikâyeleri yazmaya ihtiyacımız var. Sizin ihtiyaçlarınız bizde, bizimki de sizde var. Bölge coğrafyasında en stabil iki nokta var: Biri Türkiye diğeri de Körfez. Suudi Arabistan da Körfez’in lokomotifi. Sizin potansiyeliniz Türkiye, Türkiye’nin potansiyeli sizinle bir araya geldiğinde çok büyük sinerji oluşur” dedi.


Davutoğlu, Türkiye'nin müteahhitlikte dünyada 2’nci olduğunu da vurgulayarak, “Suudi Arabistan’da yapılacak konut projelerinde ciddi bir işbirliği içine girebiliriz” dedi. Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimle görev alan ilk Cumhurbaşkanı olmasının ardından iki seçim atlattıklarını buna rağmen Türkiye’de 1 milyon istihdam yarattıklarını da kaydeden Davutoğlu “Yüzde 4 ile Çin ve Hindistan’dan sonra en büyük büyüme rakamı elde ettik. Mali bütçe ve disiplinimiz neredeyse mükemmel. 1,300 adımı takvimlendirerek büyük bir reform paketi hazırladık” diye konuştu.


Davutoğlu ayrıca işadamlarına “Ben ülkeye yatırım yapan, katma değer sağlayan yatırımcıyı yabancı olarak görmem. Siz de yatırım yaparsanız beni başbakanınız olarak görün, ben de sizi Türk işadamı olarak görürüm. Tüm sorunlarınızı bana iletin” mesajı da verdi.


Suudiler, büyüme performansına hayran olduklarını belirttikleri, Türkiye’de petrokimya, yenilenebilir enerji, İslami bankacılık, tarım, ulaştırma ve savunma sanayiinde yatırım ve işbirliği yapmak istediklerini belirtti.

Yatırım İş Birliği ile İlgili Görsel