8.09.2011

Gölcüklü Transit Connect’ler New York’ta işe başladı

Milliyet - Ford Otosan tarafından Gölcük’te üretilen Transit Connect’ler, ilk sahiplerine teslim edilmeye ve New York’ta taksi olarak çalışmaya başladı.

Ford Ticari Araç Direktörü Len Deluca, ilk etapta 400’den fazla Transit Connect Taxi’nin bu kente gönderildiğini söyledi. Pazardaki ilk yılına rağmen, ABD çapında Transit Connect Taxi siparişi sayısının 1000 adede ulaştığını kaydeden Deluca, Amerikan pazarında her yıl 6 bin adet yeni taksi satıldığına da dikkat çekti. Son olarak Şikago, Philadelphia ve Boston’dan da onay olan Transit Connect Taxi’lere, Los Angeles, Las Vegas, St. Louis, Tampa, Orlando gibi önemli kentlerdeki taksi filolarından da talep olduğu belirtiliyor. ABD’de kentlerde taksi olarak kullanılabilecek araçların yetkili resmi makamlardan onay alması şart koşuluyor.

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, York’a taksi satabilmenin reklam değeri yüksek bir konu olduğuna vurgu yaparken, “Türk malına olan saygının artması, Türkiye’nin mühendislik ve üretim, emek gücü ile teknolojisine saygıyı artıracaktır. Türkiyeden satacağımız diğer ürünleri de pozitif etkilemesi beklentimizdir” dedi.

Otay, bu yıl ABD’ye yapılan Transit Connect ihracatının 35 bin adedi bulacağını belirterek, “Amerika’ya ihracatımız, nazar değmesin her yıl artarak geçti. ABD’ye 35 bini geçen Transit Connect ihracatımız olacak. Avrupa’ya da satışlarımız artarak devam ediyor” diye konuştu.
/Style%20Library/Invest/images/news.png
Türkiye; otomotiv sektörü; ford otosan; transit connect taxi; new york taksi; ford otosan new york; new york taksi ihalesi; ford kocaeli; ford gölcük