8.12.2014

Lojistikte yabancı ilgisi artıyor, 5 yılda %48 büyüme bekleniyor

Dünya - Ticari gayrimenkul alanında finansal hizmetler, yatırım yönetimi alanında da danışmanlık hizmetleri sunan Jones Lang LaSalle (JLL) lojistik sektörüne yönelik hazırladığı kapsamlı raporunu açıkladı. JLL’nin Avrupa Lojistik ve Sanayi Eğilimleri Kullanıcı Araştırması raporuna göre; artan yabancı yatırımın da etkisiyle lojistik sektörünün 5 yılda yüzde 48 büyüyeceği öngörülüyor.


JLL Türkiye, geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek lojistik sektörü trendlerini değerlendirdi. JLL Türkiye’nin “Avrupa Lojistik ve Sanayi Eğilimleri Kullanıcı Araştırması” raporuna göre, Batı Avrupa ülkeleri araştırmanın dışında bırakıldığında, EMEA bölgesinde Türkiye, Rusya’dan sonra ikinci en fazla büyüyen lojistik ve endüstriyel pazar oldu.


JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, 2023 hedeflerine paralel olarak birçok dünya markasının İstanbul’u lojistik üs yapma planları olduğunu ve bu doğrultuda kendilerinden yardım istediklerini açıkladı. Aktaş, 2023 hedefl erine ulaşılmasında lojistik sektöründeki altyapı yatırımlarının büyük bir role sahip olduğunun altını çizdi.

Yük Konteynerleri Görseli