9.12.2013

Avrupa’da ışığı gören Ford ticaride sırtını Gölcük’e yasladı

Star - Otomotiv devi Ford, ekonomik krizle birlikte dibi gören Avrupa’da ‘tünelin sonundaki ışığı’ görmeye başladı. Şirketin ‘kârlı büyüme hedefindeki’ en büyük rollerden biri ise Ford-Otosan’ın Gölcük’te ürettiği ‘Transit Ailesi’nin olacak.


Ford’un İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlediği ve Avrupa’dan 2 bin 400 bayinin katıldığı ‘İleriye Gitmek’ (Go Further) sloganla zirvede, Ford Başkanı Bill Ford ile Ford Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Başkanı Stephen Odell Avrupa planlarını anlattı.

Bill Ford, Avrupa’da büyümelerinde son yıllarda hızla satışları artan ‘Transit Ailesi’nin de payının büyük olacağını ifade etti.

Avrupa’da önümüzdeki 5 yılda tutarlı bir büyümenin yaşanacağını kaydeden Stephen Odell ise “Türkiye’de üretilen Transit ailesiyle ticari araçta çok önemli bir marka yarattık. Bu aileye bağlı olarak yeni modeller 2014 yılında Gölcük’ten gelmeye devam edecek. Ticari araç ailemizin cephesinden Avrupa’dan çok iyi sonuçlar geliyor. Avrupa’da hafif ticari araç satışlarımız hızla yükseliyor ve son 10 yılda Avrupa’da tarihi rekora ulaştı. Önümüzdeki yıl yine Türkiye’de üretilecek 2 tonluk Transit ile ailenin en küçüğü olan Transit Courier modelini piyasaya sunarak güçlü Transit ailemizi tamamlayacağız..”, şeklinde konuştu.

Ford Otosan, Gölcük ve Eskişehir’deki fabrikalarına 2014 yılında eklenecek Kocaeli Yeniköy’deki üçüncü tesisle Türkiye’deki motorlu araç üretimini senede 400 bin adede çıkaracak.

Ford Otomobil Görseli