11.06.2012

Türkiye’ye ilgi arttı; Rus ve Japon bankaları harekete geçti

Hürriyet - T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı İlker Aycı, Türkiye’nin son dönemde yabancı yatırımcılar açısından finans alanında öne çıktığını belirterek, Rus Sberbank’ın Denizbank’ı almasının ardından bir Rus bankanın daha Türkiye’ye giriş yapmak için harekete geçtiğini söyledi.

Aycı, ismini vermediği bankanın satın alma için görüşmelere başladığını ve görüşmelerin belli bir aşamaya geldiğini kaydetti. Çok yakın bir zamanda satın almanın sonuçlanmasını beklediklerini anlatan Aycı, Çinli ve Japon bankaların da Türkiye ile ilgilendiğini dile getirdi. Aycı, “Bankalar genelde kendi ülkelerinden gelecek yatırımcıyı finanse etmek için bir ülkeye giriyor. Yani bu ülkelerden başka yatırımların da gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Bu yıl Türkiye’nin ilk kez ABD’nin Boston kentinde 18-21 Haziran arasında gerçekleşecek 2012 BIO International Convention’a katılacağını belirten İlker Aycı, şu bilgileri paylaştı: “Sanayi Bakanı Nihat Ergün ile 25 binin üzerinde ziyaretçinin geldiği etkinliğe 17 kurum ve kuruluşla katılacağız. 60’dan fazla ülke katılıyor bu fuara. İlaç firmalarından Abdi İbrahim’den Nobel İlaç’a pek çok şirketin üst düzey temsilcileri olacak. İkili temaslar yapılacak. ABD’li ilaç şirketi Amgen’in Mustafa Nevzat’ı alması gibi başka ortaklık ya da satın almalar için de bu fuarda kapılar aralanabilir.”
/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; finansal hizmetler sektörü; sberbank; türk bankacılık sektörü; finans sektörü; tydta; ilker aycı