12.02.2013

Türkiye, WAIPA’da 'Başkan Yardımcısı'

Dünya - Türkiye, Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA) 1. Başkan Yardımcılığı görevine seçildi. İsviçre'nin Cenevre şehrinde gerçekleşen WAIPA Dünya Yatırım Konferansı sırasında yapılan Yönetim Kurulu seçimlerinde, yüzde 65 oy alan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA); 2013 - 2015 döneminde Başkan Yardımcılığı görevini yürütecek.


Görevi İspanya’dan devralan Türkiye ile aynı dönemde Hong Kong yatırım ajansı da, Brezilya yatırım ajansı'ndan devraldığı Başkanlık görevini yürütecek.


Uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olan ve 1995 yılında Cenevre merkezli olarak kurulan, Dünya Yatırım Ajansları Birliği (WAIPA); dünya yatırım destek ve tanıtım ajanslarının "çatı" kuruluşu olarak değerlendiriliyor.


Dünyanın 122 farklı ülkesinden 164 adet yatırım ajansı üyesi bulunan Birlik; ülke ajansları arası işbirliği ve koordinasyon, veri kaynaklarını geliştirme ve paylaşım, ülke ve bölge bazında deneyimlerin paylaşımı, hükümetler nezdinde uluslararası doğrudan yatırım politikalarının belirlenmesi gibi ana konularda faaliyet gösteriyor.


WAIPA Başkan Yardımcılığı konusunda yaptığı açıklamasında TYDTA Başkanı İlker Aycı şunları söyledi: "Türkiye'nin, 2023 hedeflerine adım adım yaklaştığı bir dönemde, Türkiye Yatırım estek ve Tanıtım Ajansı olarak, bir yandan tanıtım faaliyetlerimizi aralıksız yürütürken, diğer yandan da ülke, sektör ve hatta spesifik ürünler için farklı stratejiler geliştirmekteyiz. Bu başarının arkasında; en başta Türkiye'nin son dönemde uluslararası platformda göstermiş olduğu ekonomik ve politik etkinlik yer almaktadır.

 

Amacımız  küresel çapta konumumuzu güçlendirmek, yatırımcılara daha iyi hizmet vermek için kurumsal olarak daha başarılı bir Ajans olmaktır. Hedefimiz her zaman Türkiye'yi her platformda daha yukarılara taşımaktır. Bu bağlamda dünyadaki hemen hemen bütün yatırım destek ve tanıtım ajanslarının temsil edildiği böylesine önemli bir platformda bu göreve seçilmekten ötürü son derece gururluyuz. Ülkemize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz."

/Style%20Library/Invest/images/news.png
türkiye; başbakanlık yatırım ajansı; waipa; dünya yatırım ajansları birliği; ilker aycı; tydta; türkiye yatırım ajansı