13.02.2014

Avrupagöz’e Körfez’den ortak geldi

Türkiye’de göz sağlığı alanında hızla büyüyen Avrupagöz, dünyanın önde gelen holdingleri arasında yer alan 2,5 Milyar dolar ciroya sahip Suudi Arabistan merkezli Nesma Holding ve körfez ülkelerinde sağlık alanında önemli yatırımlara imza atan Reaya Holding’ ile yüzde 50 ortaklığa imza attı. Avrupagöz'ün yüzde 50 hissesi Suudi şirketlere 52 milyon liraya satıldı.


Anlaşmanın kamuoyuna duyurulması amacıyla 12 Şubat 2014 Çarşamba günü Çırağan Sarayı’nda düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Avrupagöz Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Burak Telli, "Avrupagöz’e iki yılı aşkın bir süredir yoğun yerli ve yabancı yatırımcı ilgisi vardı. Kendi vizyonumuz doğrultusunda yabancı bir yatırımcıyla çalışmayı arzu ediyorduk. Aynı hedefler noktasında buluştuğumuz Nesma ve Reaya Holding ile bu ortaklıkta karar kıldık. Yatırım gücümüzün artması ile birlikte şube sayımızı artırarak sadece Türkiye’nin değil göz sağlığı alanında dünya liderliğine ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.


Nesma Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Reaya Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şeyh Salih El-Türki ise “Avrupagöz ile yapmış olduğumuz ortaklıktan dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Türkiye, son yıllarda geleneksel üretimden finansal hizmetler veren ve kaliteli üretim yapan bir ülkeye dönüştü. Türkiye’nin Arap ülkelerinin sorunlarıyla yakından ilgilenmesi ve ekonominin güçlü olmasından dolayı Arap ülkelerinde çok özel bir yere sahip. Bundan dolayı Türkiye’ye yatırım Suudi Arabistan’da önemli bir konu..”, şeklinde konuştu.


Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkan Yardımcısı Arda Ermut konuşmasında; Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerindeki yatırımcıların Türkiye’ye gelen önemli yatırımcılar arasında yer aldığını belirtti.


Söz konusu yatırımın Türkiye ve Körfez ülkeleri arasındaki ticari ve ekonomik ilişkileri daha da güçlendireceğini ifade eden Ermut; sağlık sektöründe yaşanan gelişmelere dikkat çekerek şunları söyledi; “Türkiye sağlık sektöründe bölgesel bir üs durumuna gelmiştir. Birçok ülkeden Türkiye’nin sağlık sektörüne yatırım gelmektedir. Yükselmekte olan ekonomilerin geleceği hakkındaki tartışmaların yoğunlaştığı böylesi bir dönemde gerçekleşen bu yatırım Türkiye ekonomisine duyulan güvenin devam ettiğinin bir göstergesidir”.

 

Arda Ermut son olarak TYDTA olarak gerek Körfez ülkelerinden gerekse tüm dünyadan uluslararası tüm yatırımcılara destek olmaya devam edeceklerinin altını çizerek, Türkiye'nin 'yatırımcı dostu' bir ülke olduğunu söyledi.

Avrupagöz Toplantı Görseli